De meest beroemde en angstaanjagende echte stedelijke legendes

De meest beroemde en angstaanjagende echte stedelijke legendes


We kennen allemaal stadslegendes, die angstaanjagende verhalen die worden verteld om bang te zijn. Maar wist je dat sommige echt zijn? We laten je de meest bekende zien.

Je kent vast wel talloze stadslegendes, die bovennatuurlijke en angstaanjagende verhalen die worden verteld om eng te zijn op speciale momenten, zoals de Halloween-viering of op de nachten die we doorbrengen met een groep vrienden.

Een stadslegende kan worden gedefinieerd als een verhaal dat tot de hedendaagse folklore behoort en dat, hoewel het onwaarschijnlijke elementen bevat, wordt verteld als een feit dat echt is gebeurd. Traditioneel werden ze via mond-tot-mondreclame verzonden, maar tegenwoordig circuleren ze ook per e-mail, op WhatsApp-ketens of andere instant messaging-applicaties, evenals andere vergelijkbare kanalen.

Vanwege hun paranormale of onwaarschijnlijke inhoud is het in de meeste gevallen erg moeilijk om te weten wat waar is in deze verhalen. Als je geïnteresseerd bent in het kennen van enkele van de beroemdste echte stedelijke legendes, let dan op, want hier zijn enkele voorbeelden.

5. Het incident met de Diatlovpas


Een van de beroemdste koninklijke stadslegendes is het incident op de Diatlovpas. Deze gebeurtenis vond plaats in de vroege ochtend van 2 februari 1959 in het Oeralgebergte, in een gebied gelegen tussen de Republiek Komi en de Oblast Sverdlovsk (Rusland), bekend als Kholat Syakhl, wat in het Mansi Dode Berg betekent.

Volgens de kronieken van die tijd kampeerden negen skiliefhebbers en een gids op weg naar de berg Otorten in het gebied en stierven onder vreemde omstandigheden. De onderzoekers merkten op dat de tent van binnenuit was gebarsten door de wandelaars, die op blote voeten en schaars gekleed naar buiten kwamen, waar de temperatuur tussen de -15 en -20 ° C lag. Sommigen van hen hadden geprobeerd in een boom te klimmen.

Verder vertoonden de lijken tekenen van gevechten. Twee van hen hadden een gebroken schedel en twee gebroken ribben, bij een ander ontbrak een deel van zijn gezicht, een ander had een gebroken nek en geen tong, en een ander had breuken in zijn borstkas en miste verschillende tanden. Vier van de lichamen hadden volgens latere documenten hoge niveaus van straling. Ze hadden niet veel uitwendige verwondingen, maar ze hadden wel veel inwendige verwondingen, alsof ze door een hoge mate van druk waren getroffen.

Onderzoekers waren niet in staat om te bepalen wat de dood van de skiërs had veroorzaakt en schreven het toe aan "een onbekende en onoverkomelijke kracht".

De toegang tot de site was drie jaar lang gesloten en werd later omgedoopt tot Diatlov Pass ter ere van de leider van de expeditie, de 23-jarige Igor Diatlov. Het incident is verschillende keren verfilmd en speelde in verschillende documentaires en boeken.

4. De roep van de dood


De roep van de dood is een populaire stadslegende die we allemaal wel eens hebben gehoord en die een terugkerend thema is in film en literatuur. Hoewel er verschillende varianten van het verhaal zijn, is de algemene lijn bij allemaal hetzelfde: een persoon krijgt een telefoontje dat zijn leven beëindigt, plotseling of na een bepaalde tijdsinterval.

Hoewel het misschien ongelooflijk lijkt, heeft deze stedelijke legende een echte basis en was het een relatief veel voorkomend fenomeen, vooral in de jaren tachtig in de Verenigde Staten. Het is niet echt een dodelijke oproep, maar het is de telefoon die de persoon doodt die hem opneemt vanwege een hartstilstand. Dit gebeurde toen de bliksem insloeg in een nabijgelegen gebied en een krachtige elektrische ontlading produceerde die via de hoorn van de haak naar het lichaam van het slachtoffer werd overgebracht, wat een hartaanval veroorzaakte.

3. De boeman


Traditioneel maken volwassenen kinderen bang met monsterverhalen om ze zich te laten gedragen. De boeman is een van de figuren die voor dit doel worden gebruikt, en hoewel je misschien je hele leven hebt gedacht dat hij niet bestaat, heeft hij een echte basis, hij is een van de beroemdste stadslegendes.

De gebeurtenis waaraan de oorsprong van de uitdrukking "boeman" of "sacamantecas" wordt toegeschreven, staat bekend als de misdaad van Gádor en vond plaats in 1910 in deze stad Almería. Francisco Ortega, een tuberculosepatiënt, moet geloven dat hij kan genezen als hij het bloed van een kind drinkt en zijn borstkas wrijft met zijn ingewanden.

Met dit idee in gedachten ging Ortega op zoek naar zijn slachtoffer, vergezeld van een genezer, die hem op de hoogte bracht van de vermeende remedie voor zijn ziekte. Samen vonden ze een zevenjarige jongen genaamd Bernardo González Parra, die alleen speelde, en ze namen hem mee in een zak. Daarna wensten ze hem dood en verwijderden zijn staarten. De autoriteiten ontdekten de misdaad en ze werden veroordeeld tot de doodstraf voor een gemene club. Als je wilt, kun je via deze link de volledige kroniek van die tijd lezen die in de krant ABC is gepubliceerd.

2. Roltrappen die mensen opslokken


Je hebt misschien een stadslegende gehoord die een harde en dramatische gebeurtenis vertelt: een moeder wordt opgeslokt door een roltrap die haar jonge zoon probeert te redden. Als iemand je over deze gebeurtenis heeft verteld en je geloofde het niet, weet dan dat het een echte gebeurtenis is die plaatsvond in een winkelcentrum in Jingzhou in de provincie Hubei (China).

De beveiligingscamera van het winkelcentrum legde alles vast wat er gebeurde. De vrouw arriveerde met haar zoontje aan het einde van de roltrap toen, toen ze op het metalen platform aan de bovenkant stapte, het plaatwerk onder haar voeten wegzakte en het mechanisme de moeder opslokte, die erin slaagde haar zoon te redden. niet ook opgeslokt door de versnellingen.

Hoewel zoiets dramatisch zeldzaams is, gebeuren er meer ongelukken met roltrappen dan we denken. In Spanje waren er in 2016 vier ernstige ongevallen, waaronder een beknelling tussen de plint en de treden, evenals 110 kleine ongevallen, bijvoorbeeld handen of vingers die vast kwamen te zitten in de leuning.

1. Een muis in een frisdrankblikje


Een van de beroemdste stadslegendes in Spanje die je zeker meer dan eens hebt gehoord, is degene die het verhaal vertelt van een persoon die een muis in een frisdrankblikje heeft gevonden. Als je het ooit hebt gehoord en twijfelde aan de waarheid ervan, moet je weten dat het een echt verhaal is dat in ons land is gebeurd.

Een van de gedocumenteerde gevallen vond plaats in Meaño, een gemeente in Pontevedra, in 2007. Sindo Abal, een 30-jarige man, meldde dat hij na het drinken van een blikje frisdrank dat hij in een plaatselijke supermarkt had gekocht, een muis binnen.

ความคิดเห็น

โพสต์ยอดนิยมจากบล็อกนี้

Top 100 Horror Story

Top 10 Creepiest Legendary Monsters in the World

Country Fact and Event Around The World